Contact
Een veelgebruikt materiaal om geluidsisolatie platen van te maken, is polyetherschuim (PU schuim). Dit is een zacht en flexibel materiaal met een open celstructuur. Het schuim heeft zowel goede geluidsisolerende als geluidsabsorberende eigenschappen. Als het materiaal verwerkt wordt tot piramideschuim, wordt het voornamelijk gebruikt voor geluidsabsorptie. De piramidevormige schuimplaten zorgen ervoor dat de nagalmtijd verkort wordt en de akoestiek in een ruimte verbetert. Hoe dikker de plaat, hoe meer geluid er geabsorbeerd wordt. Ze worden veelal gebruikt in geluids- en muziekstudio’s. De PU schuimplaten worden juist weer meer gebruikt voor geluidsisolatie. Binnen de PU geluidsisolatieplaten in ons assortiment, vindt u ook een variant met een folie erop en varianten die vlamdovend zijn. Het folie zorgt ervoor dat water, olie of andere vloeistoffen niet door het schuim worden opgenomen. De vlamdovende varianten zijn zeer geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. We kunnen de geluidsisolatieplaten van polyether ook zelfklevend leveren, dit maakt het monteren ervan op wanden of plafonds gemakkelijker.
Een ander schuim dat als akoestisch schuim gebruikt wordt, is melamine schuim. De geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderd wordt. Dit zorgt ervoor dat gesprekken binnen de ruimte beter verstaanbaar worden. Daarom raden wij melamine geluidsisolatie platen aan als de geluidsbronnen spraakgeluiden zijn. Dit komt omdat het materiaal het meest effectief is bij frequenties tussen de 50 en 1000 Hertz. Stemgeluiden liggen tussen de 100 en 300 Hertz en vallen hier dus binnen. Het voordeel van melamine geluidsisolatie platen is dat het geluid niet vervormd wordt en enkel de nodige frequentiegebieden gedempt worden. Het schuim wordt voornamelijk gebruikt in kantoorpanden, horecagelegenheden, klaslokalen, aula’s, hoorcollegezalen en gymzalen.
Naast de hierboven genoemde zachte varianten geluidsisolatie platen van schuim, hebben wij in ons assortiment ook een wat harder schuim dat gebruikt wordt als geluidsisolatie. Dit is PE schuim, een schuim met een gesloten celstructuur. Omdat dit materiaal goede geluidsisolerende eigenschappen heeft, worden PE geluidsisolatie platen vaak gebruikt als wandbekleding of onder vloeren zoals laminaat of parket. Hierbij beschermt het de bewoners en onderburen tegen ongewenst geluid. Als we de PE platen zelfklevend leveren, maakt dit het monteren ervan gemakkelijker. PE geluidsisolatieplaat is in staat om geluidsgolven naar aangrenzende ruimtes te doorbreken. Dit zorgt ervoor dat geluid niet van de ene plek naar de andere plek kan komen. Hierbij geldt hoe hoger de massa en densiteit van een materiaal is, hoe beter het de geluidsgolven kan stoppen. Daarom is het hardere gesloten PE schuim zeer geschikt.
Tot slot een speciaal soort geluidsisolatieplaat, namelijk de anti-dreunplaat. Deze worden gemaakt van bitumen, een op aardolie gebaseerde substantie die verkregen wordt door de lichtere onderdelen van aardolie tijdens de raffinage uit de ruwe aardolie te verwijderen. Het is een materiaal met een goede UV- en ozonbestendigheid, dat tevens waterbestendig is. Daarom kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Het heeft daarnaast vlamdovende eigenschappen en uiteraard goede geluidsisolerende eigenschappen. Anti-dreunplaten zijn geschikt als ontdreuningsmateriaal om geluid, schokken en trillingen te absorberen in o.a. voertuigen, regendorpels, luchtkanalen, machines, stalen deuren en gevelbeplating. De meest bekende toepassing ervan is in auto's. De ontdreuning wordt verkregen door het juiste percentage van het oppervlak te bekleden met de bitumen geluidsisolatie platen.
Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.
Verfijn je selectie:
Meerdere keuzes selecteren is mogelijk