Contact
Heeft u een tochtstrip nodig? Deze zijn geschikt om bijvoorbeeld kozijnen van deuren en ramen af te dichten tegen tocht, kou en andere invloeden van buitenaf.
Tochtstrips worden toegepast bij het isoleren van kozijnen en deuren. EKI levert flexibele tochtstrips in veel verschillende afmetingen met en zonder zelfklevende zijde. De zelfklevende tochtstrip wordt veel gebruikt in caravans, huizen en auto’s. We verkopen verschillende soorten tochtstrips, van EPDM celrubber, van polyetherschuim, van EPDM sponsrubber en andere materialen. Neem contact met ons op voor advies over welk product het beste is voor uw toepassing.
Het grote verschil tussen EPDM sponsrubber (ook wel EPDM mosrubber genoemd) en EPDM celrubber is dat het sponsrubber een huid heeft rondom de open cellen. Door deze huid wordt het materiaal zowel water- als luchtdicht. Deze huid zorgt er tevens voor dat er weinig tot geen mosvorming ontstaat als het materiaal buiten gebruikt wordt waar het in contact komt met water. Door de open cellen is het een zacht geschuimd materiaal dat gemakkelijk ingedrukt kan worden. Het is dankzij de grondstof EPDM verouderingsbestendig en geschikt om bloot te stellen aan invloeden van het weer, zoals UV-straling en ozon, maar bijvoorbeeld ook aan stoom. Dit sponsrubber kan ook gebruikt worden om stof, gassen en lichte zuren en logen tegen te houden. Zelfs bij grote temperatuurverschillen zal het zijn eigenschappen behouden. Ook is het bestand tegen chemicaliën. Doordat het bestand is tegen zoveel verschillende invloeden, water- en luchtdicht is en gebruikt kan worden bij UV-straling en ozon, is het uitermate geschikt als tochtstrip.
Door de water- en luchtdichte eigenschappen wordt deze mosrubber tochtstrip gebruikt voor afdichtingen waarbij er contact is met (veel) water of een hoge luchtdruk. Als EPDM sponsrubber verwerkt wordt tot een D-profiel, kroonband of P-profiel, wordt deze gebruikt als tochtstrip bij kozijnen en deuren. Omdat het te verwerken is tot allerlei verschillende vormen, zowel rond en halfrond als vierkant en rechthoekig, kan het gebruikt worden voor talloze soorten afdichtingen. Denk hierbij aan raamafdichtingen, maar ook afdichtingen van deuren, luiken, sleuven of andere uitsparingen.
EPDM is een erg weerbestendige grondstof, waardoor EPDM celrubber goed bestand is tegen onder andere invloeden van UV en ozon. Hierdoor is het een materiaal met een lange levensduur als het veel buitenshuis gebruikt wordt. Naast UV en ozon is het ook goed bestand tegen water en andere vloeistoffen. Als het hiermee in aanraking komt, zal het materiaal niet gaan vlekken of sneller gaan verouderen. Dit komt doordat de meeste soorten een gesloten celstructuur hebben. Enkele hele zachte varianten hebben semi-gesloten cellen. Verder heeft het materiaal goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het materiaal na indrukken terug zal keren naar zijn originele vorm. Het is dus een erg zacht en indrukbaar materiaal. Het materiaal is niet vlamdovend, maar het is wel geschikt voor gebruik binnen een breed temperatuurbereik (circa -40°C tot +120°C). EPDM tochtstrip is verkrijgbaar in erg veel verschillende hardheden en diktes, van heel zacht tot 50 shore A. De hele zachte variant is volledig samendrukbaar, de hardere varianten tot zo’n 25%. EKI levert EPDM celrubber tochtstrips zelfklevend, maar ook zonder lijmlaag, in verschillende kleuren. Door de zelfklevende zijde zijn de zelfklevende tochtstrips gemakkelijk te monteren.
Dankzij zijn weersbestendige en waterafstotende eigenschappen wordt EPDM celrubber veel gebruikt als tochtband en tochtstrip om kieren af te dichten. Het is uitermate geschikt om objecten en ruimtes af te dichten tegen invloeden van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn stalen en aluminium ramen, scheidingswanden, in de elektro-industrie en als geluiddempend materiaal in bijvoorbeeld vliegtuigen of carrosserieën. Daarnaast is het geschikt als afdichtingsband voor vouwwagens en wordt het vaak toegepast in (staal)constructies.
Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.
Verfijn je selectie:
Meerdere keuzes selecteren is mogelijk